Make-up: De 4 beste fixing powders

De juiste fixing powder vinden kan echt mega lastig zijn. Als je een droge huid hebt accentueren veel poeders ongewenst alle droge plekjes. Als je een vettige huid hebt matteren veel poeders niet lang genoeg. Daarnaast veranderd je huid ook nog eens tijdens de seizoenen, waardoor je fixing powder niet altijd aan je wensen voldoet. Daarom vertel ik je graag over de beste 4 fixing powders die van alle markten thuis zijn. Let’s go!

fixing powders

Ben Nye luxury powder

De Ben Nye luxury powder is al jaren favoriet onder de Amerikaanse en Engelse make-up artist’s. Toen Kim Kardashian liet weten dat zij deze poeder gebruikt, werd de poeder bijna net zo beroemd als Kim Kardashian zelf. De luxury powder collectie bestaat uit verschillende kleuren (lichte en donkere tinten) waaronder de kleur Banana. De luxury powder in de kleur Banana bevat een sterke gele tint waardoor je o.a. te roze en oranje foundations kunt corrigeren.

Tevens benaderd de gele kleur het beste de huidskleur van de meeste mensen, zelfs als ze heel licht, getint of donker zijn. De gele kleur verdoezelt het beste couperose, rocasea en eventuele rode puntjes met een natuurlijke finish. Tevens is deze poeder heel fijntjes en heb je maar een beetje nodig voor je hele gezicht. Deze poeder laat je huid ademen en als ik deze poeder draag heb ik nooit last van een glimmende huid. De luxury powder is dus echt mijn favoriet op dit moment.

de 4 beste fixing powders

Smashbox Halo powder

Eindelijk een poeder die mijn huid echt niet uitdroogt. De Smashbox Halo powder is sowieso fantastisch als het gaat om de verpakking. Je kunt namelijk het doosje draaien waardoor je met het ingebouwde schrapertje, steeds de juiste hoeveelheid poeder kunt afschrapen. Hierdoor kun je geen poeder verspillen en vind je nooit poedervlekken terug in je tas. Tevens krijg je bij deze poeder een mini kabuki brush cadeau, zodat je jezelf overal van een touch up kunt voorzien.

De poeder zelf is wat dikker en romiger van structuur. Hierdoor voel ik deze poeder iets meer op mijn huid liggen, echter vind ik dat niet heel storend. Mijn huid komt daardoor mat over maar heeft wel een zachte glow. Door die zachte glow ziet mijn huid er niet dof uit, terwijl ik daar bij matterende poeders meestal wel last van heb. Alhoewel de Halo powder geschikt is voor iedereen, is deze poeder is een echte aanrader voor vrouwen met zeer droge tot droge huid.

matterende poeders

Rimmel Stay matte pressed powder

Deze poeder zag ik voor het eerst bij Youtuber Tanya Burr. Zij vertelde dat ze gek was op deze poeder en dat deze heel goed matteert. Ik was sceptisch want meestal werken drogisterij producten niet zo goed voor mijn droge huid. Helaas had ik gelijk en liet deze poeder mijn huid nog droger achter. Dit was een paar jaar geleden toen ik nog veel last had van eczeem. Mijn huid is nu een stuk minder droog en ja, deze poeder werkt nu een stuk beter voor mij.

De Stay matte pressed powder is betaalbaar en met name geschikt voor dames met een gemengde tot vettige huid. Zoals belooft matteert deze poeder namelijk heel erg goed, maar ook nog eens heel erg lang. Ik gebruik deze poeder dan ook graag in de zomer, omdat ik dan de hele dag geen last heb van een vettige t-zone. Het fijne van deze poeder is dat deze ook nog eens redelijk transparant is. Zelfs als je een getinte of donkere huid hebt, kun je deze poeder goed gebruiken.

matterende poeders

Maybelline Fit me pressed powder

Aaah, eindelijk een poeder die in meerdere tinten verkrijgbaar is. Of je nu heel licht bent, getint of voorzien van een donker kleurtje. Maybelline heeft aan iedereen gedacht, heel handig! Daarnaast is de structuur van de Fit me powder echt geweldig. Het is een heerlijk luchtige poeder die zich mooi aanpast aan je foundation. Deze poeder fixeert de foundation op je gezicht maar laat alles lekker soepel aanvoelen. Deze poeder hoef ik ook nooit bij te werken, echt super handig tijdens een drukke dag.

Deze poeder is ook echt een van mijn favoriete poeders die ik heel vaak gebruik. Ik raad deze dan ook altijd aan vanwege de mooie finish en de staying power. Tevens is de luchtige structuur ook heel fijn voor mensen die snel een droge huid hebben. Persoonlijk heb ik dan ook veel aan deze poeder, omdat ik deze elke dag kan dragen zonder een droge huid te krijgen. Wat mij ook opviel is dat deze poeder prachtig fotografeert, heel handig als je graag selfies maakt, hihi!

Dit zijn mijn vier favoriete fixing powders die ik echt regelmatig gebruik. Deze poeders zijn namelijk geschikt voor elk huidstype en door hun transparante finish ook voor elke huidskleur. Wat is jouw favoriete fixing powder op dit moment?

Kaya-Quintana

P.S. Meer beauty updates ontvangen? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Yes, send me healthy lifestyle tips!

    Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

    Love, Kaya-Quintana