Mijn leven is perfectly imperfect

In imperfectie zit perfectie, daar ben ik van overtuigd. Helaas heb ik het in mijn imperfecte leven nog niet gevonden. Ik moet ook zeggen dat ik soms een beetje moe ben van het perfecte leven creëren. Het voor mij perfecte leven moet ik eigenlijk zeggen. Want een perfect leven is voor iedereen anders. In mijn geval is het in ieder geval niet om 22.46 op vrijdagavond een artikel typen (wat ik nu aan het doen ben), terwijl ik eigenlijk uit wil gaan.

Het liefst stond ik nu op hoge hakken en in een strakke jurk te dansen in een club. Met een colaatje in mijn hand, lekker meedeinen op de muziek alsof er niets aan het handje is. Helaas leent mijn vriendenkring zich daar niet voor. Veel van mijn vriendinnen hebben een kindje, proberen er eentje te maken of hebben vriendjes waar ze zich mee bezig houden. Ik? Ik heb een geflipte chihuahua die bijna nooit met mij wil knuffelen, haha!

instax polaroids

En als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik een dating disaster ben. Van een echte relatie (als zoiets nog bestaat) is het nog nooit gekomen. Ik word niet snel verliefd en als ik wel verliefd ben, dan is diegene waar ik verliefd op ben dat weer niet op mij. Sucks balls big time! Dan word ik ook nog eens 27 op 7 augustus en ga ik gewoon keihard richting de dertig. Tevens ben ik ook later gaan studeren en daardoor nu nog aan het afstuderen.

Ik heb mijn eigen bedrijf en blog waar ik elke dag aan werk. Iets waar ik heel trots op ben. Ik heb een fantastische familie waarmee ik het goed kan vinden. We zijn door de hel heen en terug gegaan, maar wij zijn er nog steeds voor elkaar. Aaah, dus toch een stukje perfectie! Maar een stukje is voor mij niet genoeg, ik blijf proberen om het perfecte leven te creëren. Helaas heb ik niet alles in de hand en dat is wat mij dan soms zo frustreert.

perfectly imperfect

Ik ben altijd al het type mens geweest dat gaat voor alles of niets. Het is gas geven of stil staan, wachten tot het licht op groen gaat vind ik vaak te lang duren. Als ik eenmaal weet wat ik wil dan ga ik ervoor. Helaas is het leven het niet altijd met mij eens en moet ik regelmatig gewoon mijn beurt afwachten. Zo is mijn prins charming nog steeds niets langsgekomen. Ik ga er maar vanuit dat zijn paard kapot is of dat zijn navigatie verkeerd is ingesteld.

Soms vraag ik mij af of ik dan maar gewoon moet opgeven met het perfecte leven creëren. Misschien krijg ik gewoon niet mijn zin en heb ik pech. Aan de andere kant weiger ik dat te geloven, weiger ik op te geven wat ik zo graag wil. Maar soms zakt de moed mij gewoon in de schoenen en denk ik, laat maar zitten. Ik verkoop gewoon al mijn spullen en ga als hippie verder. Ik ga mijn eigen wiet verbouwen, het zelf oproken en bomen knuffelen.

instax polaroid

Maar ik houd niet van wiet (ik heb het ook nog nooit gebruikt) en in bomen zitten enge beestjes. Dus nee, dat is het ook niet! Ik raak gewoon ongeduldig want ik wil gewoon graag volledig gelukkig en tevreden zijn. En dat kan een mens natuurlijk nooit te vroeg voor elkaar krijgen. En stel dat ik wel een vriend zou hebben waar ik heel blij mee ben, dan zal er ook vast iets zijn wat ik echt niet leuk vind.

Misschien snurkt hij wel in de nacht en kan ik daardoor niet slapen. En als ik het straks drukker krijg met mijn bedrijf en dus meer geld ontvang, heb ik misschien geen tijd om het uit te geven. Wat als ik straks mijn droomhuis koop met mijn knappe man (met sixpack), dan moet ik nog meer schoonmaken. En man, man, man… Wat is schoonmaken toch een waist of time!

kaya quintana

In perfectie vind je dus imperfectie, maar god… Wat willen we toch graag die perfectie en het perfecte leven. Die kleine imperfecties doen er dan namelijk niet meer toe. En dat is wellicht waarom het perfecte leven misschien dus toch bestaat. Want een perfect leven geeft je alles wat je nodig hebt om de imperfecties aan te kunnen. Dus blijf ik toch bezig met het perfecte leven creëren, want er mee bezig zijn maakt mij al een beetje gelukkiger en een beetje dichter bij mijn perfecte leven.

Wat maakt jouw leven perfectly imperfect?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig via Instagram, see you there!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • grace

  Wat een mooi geschreven stuk Kaya!
  Ooit heeft men mij deze zin verteld en die ben ik nooit vergeten.
  Ik probeer ernaar te leven en nee, soms gaat het allemaal niet zoals we zouden willen.

  “Alles wat je te hard vast wilt houden, krijgt blauwe plekken”
  Durf los te laten, leef elke dag, want elke dag is een cadeautje en vertrouw erop, dat je wensen zijn gehoord.

 • Lisanneleeft

  Als je je gelukkig voelt is het leven perfect. Dus dan kan het als je leven met imperfecties nog steeds perfect zijn, toch?

  Ik heb zelf niet zo’n behoefte aan perfectie, hoewel er natuurlijk wel specifieke dingen zijn die me blijer zouden maken. Maar dat zijn dan weer dingen die mijn dingen meer perfect zouden maken. Jeetje wat een vaag onderwerp, hahaha!

  Denk overigens dat niemand een leven heeft waarbij alles precies zo gaat als gewild. Denk wel dat er mensen zijn die doen alsof, maar iedereen heeft wel iets dat niet helemaal goed gaat, denk ik…

  • Kaya-Quintana
   Lisanneleeft

   Haha, zeker een ‘vaag’ onderwerp maar af en toe produceert mijn hoofd zulke verzinsels. Maar het is eigenlijk precies wat jij zegt: Een perfect leven bestaat omdat je het zelf perfect vindt 😀

 • Laura

  Herkenbaar helaas, maar hé, gedeelde smart is halve smart :D!

  • Kaya-Quintana
   Laura

   Zeker weten!

 • stella

  Kaya,
  Op het moment dat de ware zich aanmeld, dan voel je dit moment. De liefde van je leven is waarschijnlijk niet het type waar je normaliter op valt. Hij kan heel anders zijn.
  Heb geduld en laat Serena van Beautylab je voorbeeld zijn.
  Go for it girl.

  • Kaya-Quintana
   stella

   Bedankt voor je leuke comment! Serena is niet iemand die ik als een voorbeeld zie, daarvoor kijk ik nog even verder 😉

 • Faye

  Bekend verhaal… iedereen om je heen aan de kinderen huizen aan het kopen etc..
  Maar ja, wat jij doet is ook heel leuk en geniet vooral van het nu.. de rest valt verder helemaal op zn plek wanneer de tijd daar is .. (oh dat klinkt zweverig).
  Anywayz: leuk artikel 😉

  xoxo Faye van ByFaye.nl