Snelle mug cake uit de oven

Wat doe je als je om 21.00 s ‘avonds heel erg trek hebt in chocoladecake, maar je het niet in huis hebt? Juist, een snelle mug cake uit de oven maken. Ik had namelijk een zakje met mug cake mix in de kast liggen die ik graag wilde maken. Helaas moest daar melk bij en dat heb ik bijna nooit in huis. Daarnaast moest deze mug cake mix in de magnetron en die heb ik ook niet. Maar ik bleef toch echt heel erg trek houden in chocoladecake.

snelle mug cake

Daarom ging ik online op zoek naar een mug cake recept voor in de oven. Ik vond een paar recepten, maar ze waren het allemaal net niet. In dit artikel vind je daarom mijn snelle mug cake recept die wel lekker smaakt. Je hebt overigens niet veel producten nodig en je hoeft zelfs niets te wegen of af te meten. Dit recept is dan ook perfect voor die onverwachtse trek in chocoladecake. Uiteraard kun je dit recept ook gebruiken als je eens snel iets lekkers voor gasten wilt klaarmaken.

mug cake uit de oven

Dit is wat je nodig hebt voor twee tot vier cakejes:

• Vier eetlepels cacaopoeder
• Twee eetlepels bloem
• Twee eetlepels zelfrijzend bakmeel
• Vier tot zes eetlepels suiker
• Een eetlepel water
• Een a twee eetlepels (zonnebloem) olie
• Een eetlepel melk (hoeft niet, maar mag wel)
• Een zakje vanillesuiker of een paar druppels vanille extract
• Een ei (hoeft niet, maar mag wel)
• Cupcake vormpjes of kopjes

Zoals je kunt zien heb je in ieder geval een eetlepel en een kom nodig. Ik raad je aan om eerst alle droge ingrediënten met elkaar te mixen. Begin dus met de cacaopoeder, de bloem, het zelfrijzende bakmeel en de suiker. Zorg ervoor dat je alles goed met elkaar mixt en er geen klontjes meel of suiker achterblijven. Ik heb alles met een vork gemixt, maar je kunt natuurlijk ook een garde gebruiken.

snelle mug cake

Vervolgens kun je de zonnebloemolie toevoegen. Wederom goed mixen en als de mix te droog oogt kun je er een extra eetlepel olie toevoegen. De olie zorgt voor een glad en smeuïger beslag. De eetlepel water zorgt ervoor dat het beslag niet te droog wordt. Wil je de vegan versie maken, dan moet je het hierbij houden. Je kunt dan extra water toevoegen om het beslag wat gladder te maken.

snelle mug cake uit de oven

Ben je niet vegetarisch? Voeg dan een ei en melk toe als je dat in huis hebt. Wederom goed mixen! Dit zorgt voor een luchtiger en minder droog beslag. Ik had zelf geen melk in huis dus ik heb de snelle mug cake zonder melk gemaakt. Ze waren alsnog erg lekker, maar uit mijn eigen bakervaring weet ik dat melk het net iets lekkerder maakt. Mik het beslag in cupcake vormpjes of leuke kopjes. Zet die in de oven voor tien tot vijftien minuten op 200 graden. Het verschilt per oven hoe snel de cakejes klaar zijn, hou ze dus goed in de gaten!

snelle mug cake

Ik heb de cupcake vormpjes tot de helft gevuld. Er zit namelijk zelfrijzend bakmeel in deze mug cakes waardoor ze groter worden dan je denkt. Hou er dus rekening mee en giet de vormpjes of de kopjes niet helemaal vol. De snelle mug cake kun je het beste eten als ze genoeg zijn afgekoeld. Ik zou ze in ieder geval niet langer dan twee dagen bewaren. Deze mug cake is namelijk echt gemaakt voor de snelle trek.

mug cake recept

Deze mug cake is niet super zoet, maar naar mijn mening wel zoet genoeg. Door de cacaopoeder proef je wel echt duidelijk de chocoladesmaak. Wil je het zoeter dan kun je wat meer eetlepels suiker toevoegen. Ik heb het zelf bij vier eetlepels gehouden, maar de volgende keer maak ik daar dus zes van. Ik hoop in ieder geval dat je iets hebt aan dit recept. Ik ben zelf erg blij met de uitkomst en ga deze cakejes dan ook zeker vaker maken.

Eet smakelijk,

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Bloglovin voor meer recepten, thanks babe!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Lana

    Krijg helemaal trek als ik dit zie en heb alle ingrediënten wel in huis volgens mij! Ga het zeker proberen, denk dat het sowieso veel beter smaakt dan mug cakes uit een zakje :).

  • Claire van Vrijberghe de Coningh

    Kaya-Quintana goes (almost) vegan. Waaaaaaaaaaa, yeah! Wat een heerlijk recept & fijne foto’s! Naast dat ik je vlogs super tof vindt, ben ik ook dol op je schrijfstijl. Leuk, leuk!

  • Rozanne

    Ik had hier heel veel zin in, maar ze rezen helemaal niet en bleven heel plakkerig en eigenlijk gewoon vloeibaar, wat heb ik fout gedaan?